Islere cu migdale

de Bianca20 in Prajituri, 28 Iul 2015 | 8030 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g. faina;
  • 100 g. migdale;
  • 100 g. zahar;
  • 180 g. unt;
  • un praf de sare;
  • gem de caise, prune etc;
  • 150 g. ciocolata amaruie.
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Islere cu migdale:

 Faina se cerne impreuna cu sarea intr-un bol. Se adauga untul rece si taiat cubulete. Se amesteca pana ce se formeaza un aluat sfaramicios. Migdalele si zaharul se dau impreuna prin blender si se adauga peste aluat. Se framanta bine sa se omogenizeze. Se impacheteaza in folie alimentara si se da la frigider pentru 30-60 de minute. Dupa recerea timpului, se scoate aluatul si se intinde o foaie subtire de 5-6 milimetri. Se decupeaza cerculete cu o forma si se pun in tava de copt tapetata cu hartie de copt. Se dau la cuptor pentru 8-10 minute la 200 de grade. Se scot si se lasa la racit cateva minute in tava, dupa care se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca complet. Se pune gem pe o parte din fursecuri si se acopera cu celelalte. Se orneaza cu ciocolata topita pe baie de aburi. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Islere cu migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Isler