Inghetata cu nuca de cocos

de anomisana in Dulciuri, 2 Aug 2012 | 7912 vizualizari

 

Mare amatoare de inghetata fiind, profit de caldura de afara pentru a experimenta cat mai multe texturi si arome pentru incantarea noastra sau a celor ce ne trec pragul. De data asta o inghetata cu cocos, facuta saptamana trecuta, pe care am inceput-o cu gandul sa dau aroma de cocos laptelui, dar am terminat-o adaugand cocos, peste cel pus initial. Nu am prea facut poze din motiv de deces al acumulatorilor. Intre timp m-am inoit cu o pereche de acumulatori, asa ca la inghetata cu rom am si poze.

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 4 oua
  • 100 g razatura de cocos
  • 300 g smantana
  • 300 g frisca
  • 250 g zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu nuca de cocos:

Am incalzit laptele cu 60 g razatura de cocos, apoi l-am racit. Am adaugat ouale si o parte de zahar, le-am omogenizat si le-am pus pe foc pana am obtinut o crema de consistenta smantanii. Smantana am batut-o putin cu cateva linguri de zahar. Frisca am batut-o spuma, dar nu prea tare. In crema de oua racita bine am adaugat inca 40 g cocos, si am amestecat-o cu smantana, apoi cu frisca batuta si am omogenizat bine.

Am lasat la congelator cam 6 ore, fara sa fie necesar sa amestec. Nu s-au facut ace de gheata. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inghetata "Lapte de pasare"