Terina de clatite

de Lau in Dulciuri, 15 Mai 2015 | 4821 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Clatite
  • 250 g faina
  • 3 oua
  • 2 cani lapte
  • 50 ml ulei
  • 3 linguri zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • Crema
  • 600 ml lapte
  • 200 g unt
  • 6 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 1 plic gelatina
  • 1 esenta de rom
  • 2 linguri amidon
  • visine
  • Decor
  • 50 g ciocolata
  • 1 lingurita unt
  • visine
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Terina de clatite:

Clatite:intr-un bol adaugam ouale, laptele,ulei si amestecam pana ce se omogenizeaza, adaugam treptat faina amestecata cu zaharul, zaharul vanilat, sarea, praful de copt.la final adaugam esenta de rom.

Amestecam pana ce aluatul devine fin si omogen,dam la frigider 30 min 

Intr-o tigaie unsa cu ulei aduagam cate 1/2 polonic si frigem clatitele pe ambele parti,

Crema-intr-un bol batem galbenusurile cu zaharul  si amidonul,adaugam treptat laptele fierbinte dupa care punem pe foc sa se ingroasa ca o budinca amestecand continuu,

Stingem focul, adaugam untul si esenta amestecam pana ce se topeste,adaugam gelatina dizolvata conform instructiunilor de pe plic.

Acoperim crema cu folie si lasam sa se raceasca.

Ansamblare-tapetam o tava de chec cu folie alimentara,dupa care tapetam tava cu clatite,trecand peste margini.

Adaugam un strat de crema-ungem o clatita cu crema adaugam visine si o indoim in 2,adaugam in tava peste crema,deasupra crema si repetam pana umplem tava.

Se acopera cu clatite si se da la frigider cateva ore.

Se rastoarna pe un platou se decoreaza cu ciocolata topita si cu visine

Daca ti-a placut reteta noastra "Terina de clatite" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Terină de clătite cu pere şi sos caramel