"INDIENELE" mele cu frisca

de lili2010 in Prajituri, 17 Sep 2011 | 9742 vizualizari

 

Pentru ca mi-am adus aminte de prajiturile copilariei noastre,pe care le savuram cu placere in cofetariile de la acea vreme...am incercat sa realizez aceste "Indiene cu frisca",pe care le-am modificat putin;)

 

INGREDIENTE

 blaturi:

  • 4 oua                      
  • 4 linguri zahar                      
  • 4 linguri faina 

crema:

  • 400 g smantana grasa
  • 200 g mascarpone  
  • 4 linguri zahar pudra 
  • 50 g ciocolata neagra

glazura:

  • 100 g ciocolata neagra
  • 100 ml smantana lichida 
  • 50 g unt 

sirop(facultativ) 

  • 100 ml apa
  • 2 linguri zahar  
  •  esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "INDIENELE" mele cu frisca:

Blaturi: Se prepara o compozitie obisnuita de pandispan:am separat albusurile de galbenusuri.Albusurile le-am batut spuma cu zaharul,am adaugat galbenusurile si la final,faina.Pe o tava de cuptor,asezam hartie de copt,pe care punem cu ajutorul unui pos,forme rotunde,avand grija sa lasam spatiu intre ele.Se coc in cuptorul incins dinainte,pentru 7-10 minute,doar cat sa prinda culoare.Se scot si se lasa la racit. Pentru cei carora nu le plac prajiturile neinsiropate(cum sunt eu),se prepara un sirop simplu din apa si zahar.Se lasa la racit si se adauga esenta de rom. Din aceasta compozitie mi-au iesit 24 blaturi ...deci 12 prajituri.

Crema:Se bate smantana cu zaharul pudra la care se adauga apoi branza mascarpone.Din aceasta compozitie,am luat cateva linguri pe care le-am amestecat cu ciocolata topita pe baie de aburi si racorita putin.

Glazura: Se rupe ciocolata bucati si se pune impreuna cu smantana lichida si untul pe foc foarte mic sa se topeasca.Se amesteca intr-una,se lasa pe foc doar atat cat amestecul sa devina omogen.Cu aceasta glazura,am acoperit jumatate dintre blaturi.

Asamblare: Am pensulat cu sirop jumatate din blaturi si le-am acoperit mai intai cu crema de ciocolata,apoi cu crema de mascarpone. Celelalte blaturi,le-am pensulat pe partea de dedesubt,le-am asezat pe un gratar si le-am imbracat frumos cu glazura de ciocolata.Am luat cu maaare grija capacele ciocolatite si am "capacit"prajiturile.Deasupra le-am pus un mot de crema si le-am "biciuit" cu ciocolata ramasa:)

Pofta buna !


 

Daca ti-a placut reteta noastra ""INDIENELE" mele cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (20)

mamaieelena 1

20.09.2011, 15:55

chinuite dar au iesit super

Lau 1

07.10.2011, 17:02

arata bine

Bya Ralu 1

22.01.2013, 13:00

yammy

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

ieri la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

pe 10.07 la 10:48

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 09.07 la 08:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ananas