Profiterol cu Crema de vanilie si Topping de ciocolata

de Alina26 in Prajituri, 21 Mai 2013 | 32640 vizualizari

 

Profiterolul este una dintre cele mai cunoscute tipuri de prajituri. Originea sa exacta nu se cunoaste, dar se crede ca denumirea vine din limba japoneza, de unde a fost apoi preluat de francezi. Prajitura din aluat,poate fi facuta cu diverse ingrediente, de la frisca la sos de ciocolata sau inghetata.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 150ml apa
  • 75g margarina
  • 3 oua
  • 150g faina
  • putina sare

Crema de vanilie:

  • 1/2 l lapte
  • 75g zahar
  • 100g faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 oua
  • 1/2 pachet de unt sau margarina

Topping de ciocolata:

  • 75g ciocolata menaj
  • 2 lg cacao
  • 3 lg zahar pudra
  • 1 lg de ulei
  • 2 lg apa
  • 25g unt
  • 1 esenta de rom
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Profiterol cu Crema de vanilie si Topping de ciocolata:

Blatul:

-se pune apa la fiert cu margarina si putina sare

-cand fierbe,se da focul mai mic si se adauga toata faina si lasam compozitia pe foc pana cand s-a omogenizat.

-nu uitati sa mestecati mereu,apoi se ia de pe foc si lasam sa se raceasca

-cand compozitia s-a racit adaugam rand pe rand cate un ou si se amesteca pana compozitia devine lipicioasa

Incalzim cuptorul la 195°.Intr-o tava punem hartie de copt si cu ajutorul unei lingurite sau cu ajutorul unui pos,punem bucatele mici de aluat.Dam la cuptor timp de 50 de minute.

Crema:

-se pune laptele la fiert,margarina si jumatate din cantitatea de zahar

-galbenusurile se mixeaza spuma cu cealalta jumatate de cantitate de zahar,zaharul vanilat si se adauga o ceasca din cantitatea de faina si lapte

-se omogenizeaza si se adauga si laptele care fierbe,se lasa la fiert pana se ingroasa,apoi se lasa la racit putin si se amesteca cu albusurile batute spumatare cu 4 linguri de zahar pudra

Topping de ciocolata:

-se pun toate ingredientele la foc mic sau baie de aburi si se tin pana se omogenizeaza si se ingroasa putin.

Asamblare:

Taiem profiterolul in doua,umplem cu crema,pana le facem pe toate.Punem topping de ciocolata pe deasupra.

Pofta buna!!!!

TIPS-URI

1

Puteti sa umpleti gogoselele si cu un pos daca aveti unul bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol cu Crema de vanilie si Topping de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Alina26 1

22.05.2013, 10:04

va multumesc!!!

Geanina87 1

22.05.2013, 15:54

yamiii

alefrk 1

29.04.2014, 21:41

ce ai facut cu restul de faina de la crema?? o cana o pui la galbenusuri dar cu restu ce ai facut?? ca ma-i ars..

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu jeleu de portocale si crema de vanilie