Iahnie de fasole

de COSTEO in Mancaruri de post, 12 Apr 2013 | 5007 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole alba mica
  • 2 cepe
  • 1 ardel rosu (verde)
  • 1 morcov
  • 3 catei usturoi
  • 1 lgt leustean verde
  • 1 lgt patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 2 linguri bulion
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole:

Fasolea  se alege de impuritati si petricele si se pune la inmuiat in apa rece, pentru 8-10 ore (in acest interval se schimba apa de cel putin 2 ori) dupa care se pune la fiert intr-o oala cu apa si 1 lingurita de bicarbonat sau zahar pentru a evita micile probleme de dupa servire.

Dupa ce am aruncat prima apa dupa ce a dat in clocot punem iar apa si mai lasam o data sa fiarba si aruncam apa. Dupa ce am aruncat apa de 2 ori punem condimente granulate si cimbru si le lasam sa fiarba. Sarea o punem mai spre sfarsitul fierberii.

Tocam ceapa si ardeii marunt si cateii de usturoi si punem intr-o tigaie la calit si adaugam si 2 linguri de bulion

Dupa ce am calit ceapa si ardeii punem peste fasole si lasam sa fiarba impreuna 10 minute. Dupa ce s-a fiert se pune patrunjel tocat si o punem intr-un vas termorezistent si dam la cuptor pentru 20 minute.

La final adaugam leustean tocat. Se poate servi cu mamaliguta si muraturi.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole (de post)