Iahnie ardeleneasca de fasole cu tarhon

de sasha in Porc, 25 Mai 2013 | 14851 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole alba
  • 3 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 radacina telina
  • 1 legatura tarhon
  • 2 capatane de usturoi
  • 200 g costita afumata
  • 1 cute de rosii in bulion
  • 2 linguri concentrat de legume
  • sare dupa gust
  • boabe de piper
  • 1 legatura marar
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie ardeleneasca de fasole cu tarhon:

Fasolea se alege de impuritati si se spala (indicat este sa lasam peste noape), se pune la fiert in apa rece. Se schimba apa de fierbere de 2-3 ori,  se inlocuieste cu apa fierbinte. Adaugam costita, cand fasolea este aproape fiarta se adauga ceapa tocata fin, impreuna cu legumele, sare gupa gust, rosiile din bulion, tarhonul oparit si tocat fin, usturoiul pisat, boabele de piper. Cand legumele sunt fierte scoatem costita, se dezoseaza si se taie cuburi, se adaga in iahnie. Se mai lasa sa scada apa vreo 10 minute, se mai gusta de sare, se adauga lingurile de concentrat, la finalul mancarii se adauga mararul tocat fin!

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie ardeleneasca de fasole cu tarhon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole cu sunculita taraneasca