De ce n-am manca un gulas minunat si in post, inlocuind carnea cu cuburi de soia?
Pentru inceput puneti cuburile de soia intr-un bol si turnati peste ele 750 ml apa clocotita, cu o lingurita de baza pentru mancaruri, ca sa stea la inmuiat si sa se umfle, cam 15 minute.
Intre timp curatati cepele, usturoiul, morcovul si cartofii. Intr-o craticioara puneti la calit in margarina (ulei) cepele tocate si felii de morcovi, iar peste 5 minute adaugati ardeiul gras tocat si usturoiul feliat. Lasati-le la calit, la foc mic, amestecand ca sa nu se prinda, adaugati si 100 ml apa.
Puneti in gulas cuburile de soia, cartofii taiati bucati mari, toate condimentele, bulionul si lasati sa fiarba la foc mic inca 20-25 minute pana fierb cartofii. La urma adaugati verdeata tocata. Dregeti gustul de sare si piper, daca mai este nevoie.
Decorati cu verdeata, ceapa rosie, ardei iute, felii de castravete, etc. Pofta buna.
1
Cine doreste poate sa ingroase sosul cu o lingurita-doua de faina. Eu nu am folosit faina, pentru ca am zdrobit cartofii in sos la masa.