Gratin de paine cu pere

de ianculubita in Dulciuri, 11 Noi 2013 | 4910 vizualizari

 

Am facut si alta data astfel de retete si mi-au placut;va recomand si voua sa le faceti, atunci cand nu aveti ingrediente pentru o prajitura mai delicata.

 

INGREDIENTE

  • 1 franzela mai veche
  • 5 pere mai mari
  • 5 oua
  • 750 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingura zahar brun pentru decor
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de paine cu pere:

Perele spalate,taiate in jumatati,curatate de casuta cu samburi,taiate in felii nu prea subtiri,le lasam deoparte;intr-un bol batem ouale cu zahar,scortisoara si lapte cate putin;ungem cu unt o forma termorezistenta,asezam felii de paine taiate subtire,inmuiate in lapte cu ou iar intre ele punem felii de pere

Feliile de paine le asezam in vas pe verticala,putin inclinate,umplem golurile ramase cu pere iar deasupra rasturnam laptele ramas;lasam la cuptor 30min iar cand e aproape gata,scoatem vasul,presaram zahar brun si mai lasam cateva minute sa se caramelizeze.

Se poate servi si cald si rece.

TIPS-URI

1

mie mi s-a parut prea dulce pentru ca si perele au fost dulci; asa ca puteti reduce din zahar sau nu

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de paine cu pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de cartofi cu somon afumat - Simplă și gustoasă

ieri la 09:30

Batoane simple cu mac - Gustul reinventat al copilăriei

pe 29.01 la 10:52

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de cornuri cu branza si fructe