Gogosari si conopida la otet pentru iarna

de oO_ acnA _Oo in Muraturi, 20 Oct 2012 | 11912 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 11 kg gogosari
  • 3 L otet
  • 2 kg zahar
  • foi de dafin
  • piper negru boabe
  • boabe mustar
  • 1 legatura hrean curatat
  • 2 morcovi maricei taiati rondele
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari si conopida la otet pentru iarna:

Curatam gogosarii si ii punem intr-un lighean (nu se spala , se sterg foarte bine cu o carpa curata si uscata).

Separat intr-o oala punem 3L de otet cu 2 kg de zahar, piper si 5 foi de dafin .O lasam pe foc  sa dea in clolot si apoi se lasa la racit. Dupa ce s-a racit, o turnam peste gogosarii din lighean si lasam 24 de ore. 

A doua zi luam borcanele (4250g) le spalam , le bagam la cuptor la uscat si adaugam 3 frunze de dafin, piper boabe, boabe de mustar, morcov, hrean in fiecare borcan . Aranjam cu grija gogosarii si turnam zeama din lighean in borcane.

Cu zeama ramasa  eu am pus si cateva borcane cu conopida. La conopida am adaugat rondele de ceapa, morcov, usturoi, dafin , piper si boabe de mustar . 


TIPS-URI

1

adaugam si privirea galesa a unui catel mititel :)))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari si conopida la otet pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu oreo

de Rocsi 9

ieri la 20:26

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

ieri la 11:51

Plăcintă cu brânză, ceapă verde și mărar - Rapidă și delicioasă

ieri la 10:32

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Gogosari in otet (reteta video)