Gogosari si conopida in otet

de mihasara in Muraturi, 26 Oct 2015 | 5538 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10kg gogosar
  • 1.2litri otet
  • 300g sare pentru muraturi
  • 1kg zahar
  • boabe de mustar
  • boabe de piper
  • frunze si radacina de telina.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari si conopida in otet:

  1. Spalam, taiem gogosarul si indepartam semintele si cotoarele.
  2. Il taiem la ce dimensiuni dorim.
  3. Eu in borcanele mari pun jumatati de gogosar iar in cele de 800g pun felii subtiri.
  4. Intr-un vas amestecam zaharul cu sarea si cu otetul si rasturnam solutia peste gogosari.
  5. Adaugam boabele de mustar si de piper.
  6. In acoperim si il lasam  minim 12 ore.
  7. Eventual mai amestecam gogosarul din cand in cand sa ajunga tot in contact cu solutia de otet.
  8. Eu il pun seara cu otet iar urmatoarea seara il pun in borcane.
  9. Inainte de a pune gogosarul in borcane iau o conopida, o desfac in buchetele mici, o pun in apa cu sare 15'.
  10. Intre timp pun la fiert intr-o oala apa cu putina sare iar cand clocoteste introduc buchetelele de conopida pentru 1 minut.
  11. Le scot si le pun la scurs.
  12. Pregatim borcanelele, le spalam, le uscam.
  13. Taiem si curatam radacina de telina iar frunzele le spalam bine.
  14. Punem pe fundul borcanului feliute de telina si frunze, dupa care alternam straturile de gogosar si telina.
  15.  Iar la sfarsit completam borcanele cu solutia de otet. 
  16. Insurubam capacul si le punem in  camara.
  17. In 2 zile de cand le-am pus in borcan se pot consuma.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari si conopida in otet" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (13)

Bunica 1

26.10.2015, 17:23

S-au și acrit!

Rocsi 1

26.10.2015, 20:07

Foarte buni sunt!

mirela0911 1

27.10.2015, 12:33

Ce-mi place, mai ales conopida!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosari si conopida in otet