Gogosari si conopida in otet

de Gherca Daniela in Conserve, 31 Oct 2019 | 10073 vizualizari

 

Pentru iubitorii de gogosari in otet acompaniati cu o frumoasa conopida, aceasta reteta este tare gustoasa de te lingi pe degete! ;) 

 

INGREDIENTE

  • 2 kg gogosari
  • 1 conopida mare sau 2 mai mici
  • 1 l otet
  • 200 g zahar
  • 2 linguri sare
  • 500 ml apa
  • piper boabe
  • foi de dafin
  • boabe mustar
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari si conopida in otet:

 Intr-un ibric mare punem la fiert apa cu toate ingredientele enumerate si lasam sa dea in clocot.
     Intre timp spalam si curatam gogosarii, apoi ii taiem fasii mai grosute, iar conopida o spalam si o desfacem pe "floricele".

      Cand lichidul din ibric a inceput sa fiarba, oparim cateva secunde si gogosarii si conopida pana incep sa se inmoaie foarte putin.

      Pregatim borcanele ( mie mi-au iesit 2 mari si unul mai mic...cele din bol erau facuti din alta tura).
       Asezam conopida si gogosarii in bornane, apasam pentru a intra cati mai multi, apoi peste legume, turnam lichidul din ibric cu tot cu condimente.
      Punem capacul si le asezam cu gura in jos, acoperite cu o paturica si le lasam sa se raceasca pana a doua zi, apoi le transferam in camara.

Au iesit tare, tare buni si gustosi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari si conopida in otet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

ieri la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

ieri la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rosii uscate, in ulei de masline