Gogoşari în sos

de Ade200 in Conserve, 21 Sep 2012 | 4076 vizualizari

 

Sunt foarte ieftini gogoşarii toamna aceasta, aşa că am mai pus de-o reţetă!

 

INGREDIENTE

  • 5 kg de gogoşari
  • 330 ml bulion
  • 330 ml checeap de casă
  • 200 g de zahăr
  • 150 ml de ulei
  • 200 ml de oţet
  • sare
  • foi de dafin
  • cimbru
  • busuioc
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogoşari în sos:

Se curăţă gogoşarii şi se taie felii subţiri, eu i-am dat pe răzătoare.

Se amestecă restul ingredientelor si se dau vreo câteva clocote. Se fierb gogoşarii în 3 reprize , 7-10 minute, să se înmoaie bine.

Pe măsură ce se fierb, se torn în borcane sterilizate în cuptor. Peste ei se pune sosul rămas.

Ies 8 borcane de 800.

Sosul e chiar la limită, aşa că puteti pune puţin mai mult bulion.

Se pun în pături după ce s-au pus capacele şi se lasă până a doua zi, apoi se pun la rece si întuneric, în pivniţă sau în cămară

TIPS-URI

1

Am găsit la Kaufland o pâlnie mai largă de plastic, specială, numai bună pentru borcanele de 800 sau mai mari, pentru a turna conservele.

2

Se pot servi ca murătură sau ca sos lângă carne, pentru pizza.

3

Crengile de cimbru şi busuioc să le scoateţi după ce fierb gogoşarii. Daca aţi pus mărunţite, nu se mai scot.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogoşari în sos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosari in sos tomat by Ina