Dulceață de morcovi

de Panacris in Conserve, 27 Ian 2013 | 15197 vizualizari

 

Am ajuns la concluzia că dulceața se poate prepara în orice sezon! Am deschis ”conservăreala” ptr 2013, cu această dulceață inedită!

 

INGREDIENTE

  • morcovi necurățați 1000 g,
  • zahăr tos 800 g,
  • zahăr vanilinat 2 plicuri,
  • apă rece 3 căni,
  • lămîie 1 bucată,
  • portocală 1 bucată,
  • scorțișoară 2-3 bucăți,
  • cuișoare 4 bucăți.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceață de morcovi:

Se pune la fiert apa cu zahărul, la foc puternic, cca. 10 minute. Într timp se curăță morcovii, se dau pe răzătoarea fină, adăugăndu-se la siropul de zahăr. Se micșorează focul și se lasă la fiert, cca. 30 de minute, neacoperit. După ce se încheagă dulceața, se adaugă zeama de la citrice și puțină coajă, scorțișoara și cuișoarele, lăsându-se la fiert la foc mic, cca. 5 minute ptr a se îmbina gusturile. Dulceața se pune fierbinte în borcanele sterilizate în prealabil, se inchid ermetic și se lasă la dunst cald până a doua zi. Atenție: se scot bucățile de scorțișoară și cuișoarele din dulceață! Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceață de morcovi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Zamfira 1

05.02.2013, 08:39

o minune de dulceata, culoare, gust..imi place

Zamfira 1

05.02.2013, 08:39

miki_a 1

17.04.2015, 10:35

Super reteta! Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasta de ardei capia