Gogosari in otet

de Bucataras Medi in Conserve, 19 Oct 2015 | 8486 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg de gogosari
  • frunze de telina
  • Pentru saramura
  • 1 litru de otet de 9 grade(eu folosesc Topoloveni)
  • 3 litri apa
  • 1 lingura de sare la litru
  • 1 lingura de zahar la litru
  • piper boabe
  • foi de dafin
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in otet:

Se spala,se curata  si se taie in sferturi gogosarii.
Saramura
Punem intr-un vas 3 litri de apa peste care adaugam otetul,zaharul,sarea,,piperul boabe si frunzele de dafin.
Potrivim de sare si acru dupa gust.
Amestecam si aducem la fierbere acest amestec.
In saramura fierbinte adaugam gogosarii(o parte din gogosari) pentru ai opari.Lasam gogosari in saramura circa 5 min.(pana cand acestia devin usor moi si isi schimba culoarea).
Cu ajutorul unei palete scoatem gogosarii si ii punem intr-un vas.
Punem urmatoarea transa de gogosari si procedam la fel pana cand terminam gogosarii.
Urmeaza sa asezam gogosarii in borcane(eu am folosit borcane de 800 ml.)
Asezam frunze de telina si apoi gogosari in borcane,presand putin.
Zeama in care am oparit gogosarii o turnam peste gogosari,(umplem borcanele pana sus) cu tot cu boabe de piper si foi de dafin.
Capacim.
Sterilizam.......Punem borcanele intr.un vas mai inalt(mai inalt decat inaltimea borcanelor), pe fundul caruia am asezat  prosoape de bucatarie.
Adaugam apa rece atata cat sa ajunga pana la buza inferioara a borcanului.
Cand apa incepe sa fiarba dam focul pe mic  si fierbem circa 15-20 min.
Tragem vasul de pe foc, acoperim  cu paturi groase si lasam asa pana a doua zi cane scoatem borcanele din vas,le stergem si....gata.....in camara cu ele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in otet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Castraveti murati traditionali