Gogonele murate umplute

de MotanLaOale in Mancaruri cu carne, 23 Iun 2013 | 6252 vizualizari

 

Inspirat de Panacris. Foarte bun este.

 

INGREDIENTE

  • 250g carne tocata
  • 5 gogonele murate mari
  • 1 ceapa
  • 3 linguri pasta tomate
  • 2 rosii
  • 1 legatura marar
  • 4 linguri rosii taiate
  • 2 linguri ulei
  • vegeta
  • piper
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogonele murate umplute:

La gogonele se taie un capac, se curata interiorul si se pun in apa rece sa isi lase sarea si acreala.

Ceapa se curata, se toaca si se pune la calit in ulei 2-3 minute.

Se pune vegeta si piper.

Se adauga orezul spalat care a stat in apa rece si se mai caleste 5-6 minute.

Se adauga 1 lingura pasta de tomate, se amesteca bine si se mai lasa la calit 5 minute.

Se lasa la racit.

Se amesteca intr-un castron carnea tocata cu ceapa si orezul si mararul tocat marunt pana la omogenizare.

Se umplu gogonelele scurse bine cu carne si se pun intr-o cratita.

Se pun felii de rosii peste ele si se pune apa pana la nivelul gogonelelor.

Se fierb pe foc mic 30 minute cu capac.

Se adauga rosiilr taiate si 2 linguri de pasta de tomate si se introduce la cuptor pentru 20 minute.

Se potriveste de gust si cand scade zeama este gata.

Se servesc calde cu smantana daca va place.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogonele murate umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (35)

MotanLaOale 1

25.06.2013, 08:38

mihaelar63 1

26.06.2013, 23:29

Eu nu prea mananc gogonele murate , dar daca sunt cu carne , parca as face un sacrificiu

MotanLaOale 1

26.06.2013, 23:39

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Escalop de caprior cu coniac