Pentru amatorii de gofre (printre care și noi...) am găsit în același rețetar francez această rețetă de gofre sandviș care ne-au plăcut mult. Un mic dejun simpatic, gustos și consistent.
Am făcut 8 gofre sărate din care au ieșit 4 porții.
Se fac mai întâi gofrele: se amestecă ingredientele solide (făina, sarea și praful de copt) după care se încorporează ouăle și la urmă se adaugă treptat laptele. Se mixează bine compoziția (care trebuie să fie puțin mai densă decât aceea pentru clătite) în așa fel încât să nu rămână cocoloașe. În sfârșit se adaugă untul topit și răcorit.
După preparare, compoziția se lasă 10 minute, ca să se așeze, după care se toarnă din ea câte un polonic în fiecare spațiu al gofrierului, încins bine și uns în prealabil cu ulei de floarea soarelui.
După 3-4 minute, gofrele ușor rumenite se scot cu o paletă din aparat și se depun pe un platou.
Pentru sandviș, se pune o gofră pe farfurie, se unge cu unt și deasupra se suprapun: o frunză de salată verde, o felie de cașcaval, o felie de șuncă, 2-3 felii de roșii, după care se mai pune o felie de cașcaval, una de șuncă și la urmă o frunză de salată. Totul se acoperă cu o altă gofră, se fixează cu un bețișor de plastic și în final, sandvișul se poate tăia sub formă triunghiulară.
Este un mic dejun complet și consistent, care nu mai necesită altceva alături.
1
Compoziția pentru gofre trebuie bine mixată, ca să nu mai rămână cocoloașe.
2
Compoziția trebuie să fie puțin mai groasă decât aceea pentru clătite.
3
Untul care se adaugă trebuie topit și răcit, pentru ca ouăle adăugate să nu se lege și să devină omletă.
4
În timp ce gofrele se prepară în aparat, pregătiți umplutura: șunca, cașcavalul feliat, la fel ca roșiile, iar frunzele de salată trebuie spălate și zvântate.