Bogatia toamnei intr-un Ghiveci de legume, reteta simpla si sanatoasa pentru o masa echilibrata
Ingrediente pentru Ghiveci de legume, reteta simpla si sanatoasa pentru o masa echilibrata:
Cum se prepara Ghiveci de legume, reteta simpla si sanatoasa pentru o masa echilibrata:
Spalam si curatam legumele, vanata o decojim partial.
Ceapa taiata pestisori, se pune la calit in 2-3 linguri cu ulei. Adaugam ardeii taiati fasiute sau cubulete, apoi morcovii taiati rondele. Le calim putin impreuna, sa se imprieteneasca.
Acum vine randul cartofilor sa faca cunostinta cu coloratele legume. Cam dupa 5 minute, stingem dragostea dintre ele cu vreo 2 cani cu apa. Cand au innebunit de furie si au dat in 4-5 clocote, adaugam impaciuitor, vanata si dovleceii taiate cubulete, apoi fasolea si mazarea. Condimentam stransa relatie cu cimbru si dafin si mai completam cu apa, cat sa acopere insetatele legume.
Acum ca lucrurile s-au asezat, lasam imbietoarele arome sa-si faca de cap prin bucatarie si sa gadile narile vecinilor care pufaie, nepasatori, pe geam.
Dar asta, pana cand sunt bine gatite si sunt gata sa primeasca vizita pastei rosii de tomate, venita sa coloreze putin atmosfera, urmata la scurt timp de aromatul marar verde. Finalul, dupa gustul fiecaruia. Sare si piper.
Sa aveti pofta!
O reteta si mai simpla, facuta la cuptor este cea de Ghiveci de legume cu orez brun la cuptor, iar pentru un deliciu garantat va recomandam reteta de Menemen (ghiveci de legume) cu branza Feta coapta cu lamaie si masline
Pentru o mancare simpla, de servit rece, cu paine va propunm reteta de Ghiveci rece de vara