Gem de cirese

de ela in Dulceata / Gem, 24 Iun 2011 | 10524 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1kg cirese(fara samburi)
  • 1kg zahar
  • 1plic gelfix 1:1
  • 1plic sare de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de cirese:

Spalam ciresele,le curatam de codite si le scoatem samburii,apoi le cantarim sa ramane 1kg.Punem intr-un bol si acoperim ciresele cu zahar,lasam o ora,

Punem ciresele cu zaharul intr-o cratita,adaugam gelfix-ul si sarea de lamaie si lasam pe foc,amestecand continuu si luind spuma ce se formeaza deasupra.Lasam sa fiarba cateva minute,pana se leaga compozitia,verificand daca este gata,punand cate un strop din gem pe o farfurie,daca nu se imprastie,este gata.

Turnam in borcane sterilizate si punem borcanele rasturnate,schimband pozitia dupa 10minute si din nou facem la fel.Punem borcanele intr-o patura la cald pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]