Dulceata de cirese

de Bya Ralu in Dulceata / Gem, 29 Iun 2016 | 3157 vizualizari

 

M-am inspirat de aici,tare buna e http://www.teoskitchen.ro/2012/07/dulceata-de-cirese.html

 

INGREDIENTE

  • 3 kg cirese(raman aprox 2.5 kg fara samburi)
  • 1,5 kg zahar
  • sucul de la 1 lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese:

Incepem prin spalarea cireselor si curatarea de samburi,daca aveti aparat de scos samburii ar fi ideal.

Intr-o oala incapatoare se pun ciresele curatate,impreuna cu zaharul si sucul de lamaie,eu am lasat peste noapte la macerat sa se topeasca zaharul.

Se pune la fiert la foc mic pentru circa 2-3 ore.

Se testeaza pe o farfurie pentru a vedea daca este facuta.

Borcanele se spala bine,se usuca bine,se pun intr-o tava,se aprinde cuptorul la foc minim,se lasa cam 10-20 minute.

Dulceata se toarna in borcane dupa ce sa oprit focul.

Se inchid bine si se lasa deoparte,acoperite cu un prosop.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de cirese