Dulceata de cirese

de Bya Ralu in Dulceata / Gem, 29 Iun 2016 | 3196 vizualizari

 

M-am inspirat de aici,tare buna e http://www.teoskitchen.ro/2012/07/dulceata-de-cirese.html

 

INGREDIENTE

  • 3 kg cirese(raman aprox 2.5 kg fara samburi)
  • 1,5 kg zahar
  • sucul de la 1 lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese:

Incepem prin spalarea cireselor si curatarea de samburi,daca aveti aparat de scos samburii ar fi ideal.

Intr-o oala incapatoare se pun ciresele curatate,impreuna cu zaharul si sucul de lamaie,eu am lasat peste noapte la macerat sa se topeasca zaharul.

Se pune la fiert la foc mic pentru circa 2-3 ore.

Se testeaza pe o farfurie pentru a vedea daca este facuta.

Borcanele se spala bine,se usuca bine,se pun intr-o tava,se aprinde cuptorul la foc minim,se lasa cam 10-20 minute.

Dulceata se toarna in borcane dupa ce sa oprit focul.

Se inchid bine si se lasa deoparte,acoperite cu un prosop.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Bya Ralu 1

30.06.2016, 23:42

multu

simona72 1

01.07.2016, 12:09

Bya Ralu 1

01.07.2016, 13:04

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

ieri la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de piersici cu nuci