Gaina prajita ( metoda rapida)

de anisoara in Pui, 18 Iun 2010 | 21138 vizualizari

 

Astazi am prajit 4 pui de 1kg-1.2 kg fiecare. I-am prajit dupa o metoda foarte rapida si reusita ( cca 15 minute fiecare ) si am hotarat, sa expun reteta pe blog pentru a va fi de folos in cazuri exceptionale. Pozele sunt facute la repezeala , noaptea , dar sper sa vedeti si sa intelegi rezultatul finit.

 

INGREDIENTE

  • gaina de 1kg-1.2 kg
  • ulei 80-100 ml
  • sare
  • piper negru
  • frunza de dafin
  • 2 catei de usturoi
  • 1/4 de ceapa
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gaina prajita ( metoda rapida):

Gaina se spala si se curata bine,si se inlatura toate maruntaiele  si grasimea din ea.. Cu un cutit ascutit se taie ( se despica ) pieptul in jumatate, de-a lungul lui. Tigaia cu ulei se incinge bine . Se pune in tigaie gaina cu spatele in jos. Deasupra ei se pune o farfurie plata si pe farfurie se adauga o greutate de 5-6 kg. In cazul de fata, am pus un ceaun cu apa. Se prajeste la foc maxim timp de 4-5 minute . Se scoate cu atentie platoul de deasupra si cu o lopatica de lemn se intoarce gaina pe cealata parte. Se pune platoul la loc si se prajeste inca 3-4 minute. Se condimenteaza dupa gust . Se intoarce din nou cu spatele in jos, si inainte de a pune platoul se toarna 80 ml de apa calduta amestecata cu 2 catei de usturoi pisat si se adauga frunza de dafin. Se pùne platoul deasupra si se prajeste -innabusa in acest sos primit. Apa se evapora, dar gaina isi trage mirosurile si sare de la mirodenii. Totul dureaza nu mai mult de 4 minute. Si gata .

Sfaturi :

1. Sa nu marinati sau sa ungeti cu smantana, mustar etc inainte de a o praji. Pentru ca se va innegri in timpul prajitului.

2. Daca aveti gaina mai mare de 1.5 kg , atunci procedati in urmatorul fel. Se taie de-a lungul pieptului si se inlatura/se scoate fileul de piept de gaina. Adica prajiti gaina fara carne din piept. Pe el o sa-l folosit la alte mancaruri.

3. Pe durata prajirii gainii, focul sa fie mereu la maxim .

4. Daca prajiti mai multe gaini, e necesar sa schimbati uleiul  dupa prajirea a 2 gaini, sa spalati tigaia  si sa procedarti din nou , cum este descris mai sus.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gaina prajita ( metoda rapida)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Frigarui de pui cu ciuperci