Fusilli bolognese cu soia

de DinDragostePentruGatit in Mancaruri de post, 3 Apr 2012 | 5393 vizualizari

 

Nu-i nimic revoluționar, e doar o alternativă pentru o zi de post.

 

INGREDIENTE

  • 400 g paste fusilli;
  • 500 g sos roşii picant;
  • 1 ceapă;
  • 100 g soia granule;
  • ulei de floarea soarelui;
  • ulei de măsline;
  • 100 mL vin alb;
  • busuioc;
  • chili;
  • cimbru;
  • oregano;
  • sare;
  • piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fusilli bolognese cu soia:

Se fierb pastele în multă apă cu sare. Se trec printr-un jet de apă rece după care se stropesc cu puțin ulei de măsline.

Sosul:

Se călește ceapa (tocată mărunt) în ulei de floarea soarelui încins, apoi usturoiul. Se adaugă vinul, condimentele după care sosul de roșii. Granulele de soia le-am fiert direct în sos, am mai adaugat foarte puțin supă de legume. La final am împreunat pastele cu sosul. Am presărat  ierburi aromatice și gata...

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Mi-e îmi plac pastele al dente, nu răsfierte. Le țin cu 1-2 minute mai puțin decât timpul recomandat inscripționat pe pachet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fusilli bolognese cu soia" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Paste cu granule de soia