Fursecuri pufoase

de Sabina in Prajituri, 4 Mai 2009 | 15872 vizualizari

 

Cand aveti chef de ceva mic si dulce ...

 

INGREDIENTE

    • 2 oua (de tara)
    • 1lingura apa
    • 120 ml ulei
    • 120 grame zahar
    • 0,5 lingurita rasa praf de copt
    • coaja de lamaie
    • esenta de vanilie si de migdale
    • 3 linguri nuca de cocos
    • 320 grame faina
    • 100 grame ciocolata pentru decor
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri pufoase:

Amestecam ouale cu lingura de apa, la care adugam zaharul, esentele de vanilie si coaja de lamaie, mixam foarte bine. In timp ce mixerul merge, adaugam uleiul si mixam. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cele trei linguri de nuca de cocos. Aluatul obtinut nu este nici lichid dar nici tare, cat sa stea pe lingura ca in imagine.

Cu mainile unse cu putin ulei, formam din aluat bilute de aproximativ 3 cm diametru, pe care le asezam la distanta pe hartia de copt intrucat fursecurile cresc. Le coacem in cuptor preincalzit la pana devin auri si rumene pe talpa.

Pentru a le decora, topim ciocolata si le ornam. Sunt absolut delicioase aceste fursecuri si se pot pastra pana la 5-6 zile, ba chiar sunt mai gustoase dupa cateva zile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Surcele cu nuca