Fursecuri cu portocale

de epurasha2bb in Prajituri, 14 Mar 2011 | 5479 vizualizari

 

niste fursecuri minunate cu gust si miros de portocale si de nuca de cocos!

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt nesarat
  • 1 lingura crema de lapte cu extract de nuca de cocos
  • 1 lingurita coaja razuita de portocala
  • zeama de la 1/2 portocala mare
  • 5 linguri zahar
  • aprox 200 g faina plus cateva linguri pt.masa de lucru unde framantam
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu portocale:

Se amesteca intai toate ingredientele cu exceptia fainii si apoi se adauga si faina treptat , framantand cu mana pana obtinem un aluat de consistenta plastilinei.

Se incinge cuptorul si se fac mici bilute pe care le tuguiem la un capat sau inimioare sau forme spirale cu spritul, cum va place, in diverse modele. Se coc in tava cu hartie de copt sau in tavite de silicon.

Aluatul crud are o culoare galbuie, dar copt este albicios si nu trebuie lasat sa se innegreasca, este sufcient sa lasati pana se intaresc putin. Nevand agent de crestere ele nu se umfla, ci se coc frumos exact in forma in care doriti. Eu am copt in tavite de silicon la foc mediu spre mare si se fac foarte repede. Sunt absolut deliciose, se topesc in gura !

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu portocale" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Bomboane Raffaello