Fursecuri arabesti

de Mitinita in Prajituri, 17 Apr 2012 | 7096 vizualizari

 

In sfarsit apuc sa postez si eu fursecurile de la Craciun,dar pe care le-am mai repetat de cateva ori de atunci si pe care le voi face si de acum incolo. Am descoperit reteta la Edith si mi-a placut aluatul atat de mult ca am mai incercat si alte variatiuni,dar mai tarziu despre ele.

 

INGREDIENTE

  • 1 ou + 1 galbenus
  • 1 lingura apa
  • 300 gr faina
  • 120 ml ulei
  • 120 gr zahar
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • gem de corcoduse
  • nuca de cocos
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri arabesti:

Se amesteca ouale cu apa,apoi se adauga zaharul,la fel si cel vanilat.

 Se adauga si uleiul si se amesteca ,fie cu lingura fie cu mixerul.

Adaugam faina si praful de copt si formeaza un aluat. E usor uleios,dar usor de modelat.

Se pune gemul de corcoduse intr-o farfurie si nuca de cocos in alta.

Din aluat formam bilute pe care le coacem in cuptorul preincalzit cam 8-10 minute.

Le lasam sa se raceasca si le dam intai prin gem apoi prin nuca de cocos. Dupa cateva ore se vor inmuia,asa ca va recomand sa le mancati a doua zi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri arabesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

ieri la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

ieri la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Buturuga de Craciun