Friptură/Ruladă de curcan

de Catalina L in Curcan, 17 Mai 2015 | 4163 vizualizari

 

Este o reteta de preparare pentru orice tip de rulada de carne :de porc, de pui, de curcan - rulada pregatita de casa sau pregatita si cumparata cruda de la macelar.

 

INGREDIENTE

  • Rulada de curcan pentru 4 persoane ( facuta de casa sau preparata la măcelar)
  • 1 ceapă
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 cățel de usturoi
  • 20-25 cl de apă (sau vin alb)
  • 25 g unt
  • sare, piper,
  • ierburi (dafin, cimbru etc....)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptură/Ruladă de curcan:

Eu am cumparat-o cruda de la macelar- are un carnat si branza in mijoc, si este inconjurata de felii subtiri de bacon

 

Incălziti untul intr-o tigaie profunda pe foc.

 

Puneți rulada și lăsați-o sa se rumeneasca pe toate partile timp de 5 minute. 

 

Se adaugă ceapa tocata , ardeiul taiat cubulete si usturoiul si se caleste un pic.

 

Se pune apa clocotită, sarea, piperul si ierburile.

 

Acoperiti si gatiti 20-25 de minute. Se scoate friptura si se lasa un pic sa se raceasca.

 

Se taie friptura în felii și se pune cu sosul din tigaie intr-un vas la cuptor.

 

Se lasă sa se rumenească timp de 10 -15 minute. 

 

Se serveste cu piure ( reteta aici ) sau cu cartofi franțuzești (reteta aici).

 

Poftă bună !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptură/Ruladă de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

18.05.2015, 18:35

Tare bine arata. In poze mie mi se pare ca are si carnati, dar la ingrediente nu scrie

Catalina L 1

19.05.2015, 09:07

rocsi - eu am cumparat-o cruda de la macelar- are un carnat si branza in mijoc, si este inconjurata de felii subtiri de bacon

mihaelar63 1

16.06.2015, 11:04

Foarte aratoasa rulada ta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Drob de curcan