Friptura de vita cu garnitura de cous cous

de stefy_a in Vita, 3 Mar 2017 | 2879 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g pulpa de vita
  • 1 cana couscous - adica aprox.200 g
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 200 ml vin alb
  • 2 foi dafin
  • 1 lingurita boabe de mustar
  • cateva boabe de piper negru
  • curry si sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de vita cu garnitura de cous cous:

Carnea de vita se taie felii (mai grosute) si se pun la prajit, in ulei incins, pentru 2 minute pe fiecare parte. Se adauga vinul, un pahar cu apa, foile de dafin, boabele de mustar, boabele de piper, si restul condimentelor.

Se acopera cu un capac si se lasa la fiert, la foc mic, pana scade tot lichidul si formeaza un sos delicios (circa 40 minute - daca scade sosul si carnea nu este gata, mai adaugati putina apa si lasati pana scade).

Separat, se pregateste garnitura de couscous cu legume. Ceapa si morcovul se taie bucatele si se pun la calit in ulei. Se adauga apoi, doua cani cu apa si se lasa sa fiarba apa, pana sunt fierte si legumele.

Cand legumele sunt gata, se inchide focul, se adauga couscousul - 200 g (se masoara cu aceeasi cana cu care s-a masurat si apa).

Se adauga sare, se amesteca si se lasa acoperit pana couscousul absoarbe toata apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vita cu garnitura de cous cous" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de cartofi cu carne de vita