Am tot vazut retete asemanatoare pe blogul Silviei si al Mariei Mihalache: http://mmihalache.blogspot.com/2010/09/pulpe-de-pui-cu-cartofi-noi-la-cuptor.html deci m-am hotarat azi sa incerc si eu. Nu am folosit vas roman caci nu am inca dar am vasul tajine, tot de lut deci l-am pus iar la treaba.
Pentru friptura am folosit:
6 cartofi maricei
rosii cherry
4 pulpe mari de pui pe care le-am lasat jumatate de zi la marinat in frigider unse cu ulei de masline, boia(paprika) dulce, sare, rozmarin si un pahar maricel de vin alb.
Am curatat cartofii , i-am taiat in 4 , i-am asezat pe fundul vasului de lut. Deasupra am pus pulpele de pui , sucul de marinada in care au stat jumatate de zi l-am turnat deasupra, am adaugat deasupra rosiile cherry si am stropit totul cu o lingurita de cimbru uscat.
Am pus capacul vasului tajine si am dat la cuptor la cca 240 grade cca 2 ore.