Friptura de mistret la cuptor

de marcela1979 in Porc, 19 Ian 2011 | 43484 vizualizari

 

Am primit carne de mistret de la o colega si am preparat o .Ce buna a fost...

 

INGREDIENTE

  • Pentru bait:
  • 300 ml apa
  • 200 ml vin rosu
  • 5 linguri otet de vin
  • 2 morcovi
  • 1 felie telina
  • 1 crenguta cimbru uscat
  • 1 ceapa
  • 5-6 catei de usturoi
  • o foaie de dafin
  • 5 boabe de piper negru
  • 20 gr sare
  • pentru friptura:
  • carne de mistret cam 1 kg si un pic am avut cotlet
  • ulei
  • cimbru macinat
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de mistret la cuptor:

Se face baitul cu 3 zile inainte astfel: se curata si se taie zarzavatul feliute si se pune la fiert in apa ,se adauga usturoiul curatat si intreg si restul de mirodenii.Dupa ce a fiert cateva clocote se adauga vinul,otetul si sarea si se mai lasa sa dea cateva clocote.Zarzavatul nu trebuie sa fie fiert.Intr-un vas smaltuit se pune carnea de mistret si se toarna baitul pe ea pana o acopera si se lasa la marinat minim 24 de ore cel mai indicat este 2-3 zile ,la frigider,intorcandu-se din cand in cand.

Dupa perioada de marinare se scoate din bait se taie bucati ,se aseaza intr-o tava de yena unsa cu putin ulei,se mai condimenteaza cu cimbru macinat si se toarna marinata cu tot cu zarzavat peste carne si se da la cuptor la foc mediu.se lasa sa se prajeasca ,stropindu-se din cand in cand cu sosul din tava.se lasa cam 2 ore jumate .

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de mistret la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura cu Sos de Vin si Cafea