Carne de porc á la Portuguesa

de cristeena20 in Porc, 26 Oct 2012 | 4820 vizualizari

 

- e o mancare tipica portugheza..si foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 700 gr pulpa de porc
  • sare, piper, dafin,
  • pasta de paprikafacuta in casa (200 gr)
  • 150 ml vin alb
  • ulei de masline
  • usturoi
  • 100 gr untura de porc
  • 400 gr cartofi
  • 2 lamai
  • 100 gr coriandru verde
  • 100 gr muraturi asortate (conopida, castraveti, ceapa murata, gogosari)
  • masline negre
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de porc á la Portuguesa:

-Taiem carnea cubulete si le asezonam cu sare, piper , ulei, dafin, usturoi pisat, pasta de ardei rosu si vinul alb.

- intr-o tigaie adanca punem la incins untura cu ulei de masline si prajim carnea in aceasta baie de grasime pana devine rumena. Adaugati apoi marinata in care a stat carnea si lasati sa fiarba toate impreuna cca 20 min.

- cartofii se tau cubulete si se prajesc in ulei incins . Se scot si se adauga la carne. Adaugam coriandrul verde sis ervim cu muraturile taiate marunt si maslinele fara sambure. Se poate servi cu felii de lamaie alaturi. Eu as adauga o ammaliguta romaneasca alaturi :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de porc á la Portuguesa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (8)

Denissa 1

26.10.2012, 14:57

Cea mai buna leguma: carnea de porc

MonaMimi 1

26.10.2012, 19:46

Dana_Retetegg 1

21.11.2012, 17:51

yummy

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec din albușuri cu zmeură și lămâie - Deliciu aromat și pufos

ieri la 08:09

Menemen - Omleta turceasca plina de savoare

de Rocsi 9

pe 31.03 la 19:37

Oua vopsite natural cu coji de ceapa – Reteta traditionala de Paste

pe 31.03 la 16:49

Prajitura cu mere si kefir - Simpla si gustoasa

de oanapl 8

pe 30.03 la 18:32

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carne de purcel in sos de ceapa cu garnitura de cartofi piure