Carne de purcel in sos de ceapa cu garnitura de cartofi piure

de Krystyan Trendy in Porc, 27 Noi 2013 | 6444 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru piure :
  • 10 cartofi
  • 1 lingurita de unt / margarina
  • sare
  • +
  • 500 g pulpa de porc
  • ulei pentru prajit carnea
  • Pentru sos :
  • 6 cepe
  • 2 gogosari
  • 2-3 linguri de bulion
  • sare
  • piper
  • 100 ml ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de purcel in sos de ceapa cu garnitura de cartofi piure:

Se curata cartofii de coaja. Se spala foarte bine si apoi ii asezam intr-o cratita si punem apa, atat cat sa-i acopere putin. Punem cartofii la fiert si adaugam sarea. Dupa 15-20 minute ii incercam cu un cutit mic. Daca cutitul intra usor in cartofi, inseamna ca s-au fiert. Dupa ce au fiert, se scot intr-o alta cratita si cat sunt inca fierbinti adaugam untul sau margarina si dupa preferinta laptele. Daca nu aveti lapte puteti adauga putina zeama in care au fiert cartofii. Se zdrobesc bine cu telul de cartofi sau cu o furculita. Garnitura de piure trebuie sa arate ca o pasta groasa.

Spalam carnea de porc cu apa rece, apoi o punem la prajit in ulei. Adaugam o cana de apa, ca sa fiarba putin carnea inainte. Cand este aproape prajita...scoatem carnea si o tocam cubulete.

Sosul se prepara astfel :

Curatam cepele si gogosarii,apoi le spalam . Le tocam julien si le punem la calit in ulei .Cand se rumenesc usor ,adaugam sare,piper si o cescuta de apa. Adaugam cand sosul este gata, cubuletele de carne.

Sosul se serveste alaturi de piure . Decoram cu verdeata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de purcel in sos de ceapa cu garnitura de cartofi piure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc cu pleutorus