Friptura de miel cu rucola

de IoanaV in Oaie, 2 Mai 2021 | 2163 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne miel sau oaie
  • 2 lamai
  • 4 linguri sare
  • 1/2 lingurita praf cimbru
  • 1/2 lingurita praf ghimbir
  • 1/2 lingurita busuioc
  • 1/2 lingurita marar
  • 1/2 lingurita praf cuisoare
  • 1/2 lingurita praf fenicul
  • 100 ml ulei
  • 100 gr rucola
  • 7-10 catei usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel cu rucola:

Se spala carnea de miel.

 Intr-un vas incapator sa adauga cele 4 lg sare, 1 lamaie stoarsa si condimentele: cimbru, fenicul, ghimbir, busuioc, marar, cuisoare, fenicul si 1 sau 2 litri apa si amestecam marinada.

Adaugam carnea de miel in marinada si o lasam minim 4 ore la macerat. Daca marinada nu acopera carnea o putem intoarce la fiecare ora sau mai adaugam apa cu sare in vas.

Separat se face o pasta la blender din rucola, cateii de usturoi, 1 lamaie stoarsa si 100 ml ulei. Daca pasta pare prea groasa putem adauga o cana de apa.

Scoatem carnea din marinada, o spalam bine cu apa, o asezam intr-o tava cu capac si o ungem bine cu pasta cu rucola. Ce ramane din pasta o punem deasupra pe friptura. Punem capac la tava si o dam la cuptorul incins la 170C o ora. Apoi o mai lasam 1,5 ore la foc mic.

Friptura este foarte frageda si nu se simte gustul de miel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel cu rucola" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec din albușuri cu zmeură și lămâie - Deliciu aromat și pufos

ieri la 08:09

Menemen - Omleta turceasca plina de savoare

de Rocsi 9

pe 31.03 la 19:37

Oua vopsite natural cu coji de ceapa – Reteta traditionala de Paste

pe 31.03 la 16:49

Prajitura cu mere si kefir - Simpla si gustoasa

de oanapl 8

pe 30.03 la 18:32

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de miel reteta bihoreana