Friptura de iepure cu ananas

de deyutzky in Iepure, 21 Dec 2014 | 4752 vizualizari

 

Am pregatit aceasta reteta pentru aniversarea de 8ani SunFood care se desfasoara pe blogul Laurei Adamache.

 

INGREDIENTE

  • un iepure
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • sare
  • piper alb sau negru
  • 1/2 conserva de ananas bucati(de la SunFood am folosit eu si am pus doar bucatile de ananas + cateva linguri de suc)
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de iepure cu ananas:

Curatam usturoiul, morcovii si cartofii, le spalam bine. Taiem rondele morcovii si usturoiul, iar cartofii ii taiem cuburi.

Le punem in tava pentru cuptor unde vom face friptura si le condimentam cu sare si piper dupa gust.

Spalam bine carnea, o taiem si o asezam in tava. O condimentam pe toate partile cu sare si piper.

Adaugam bucatile de ananas si cateva linguri de suc.

Stropim bine cu ulei carnea, acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptor la foc mediu aprox.35-40 de minute pentru a se intrepatrunde aromele. Dupa 40 de minute inlaturam folia si mai lasam inca 35-40 de minute la foc mic. In acest timp intoarcem carnea si pe cealalta parte pentru a se rumeni frumos. 

Verificam daca este gata si o servim(daca mai este nevoie se mai lasa la cuptor).

Noi am servit-o alaturi de orez.

Va doresc Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de iepure cu ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Bya Ralu 1

29.03.2015, 16:43

interesanta combinatia

Panacris 1

02.04.2015, 15:07

UrsanMihaela 1

24.12.2017, 16:06

si mie imi place ananasul cu friptura

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de iepure de vanat in vin alb