Frigarui de pui cu salata de castraveti si ceapa rosie

de Pur_si_simplu_papa_bun in Pui, 14 Iul 2011 | 5175 vizualizari

 

Această delicatesă de inspirație indiană se poate prepara foarte ușor acasă cu ajutorul tigăii-grătar. Frigăruile preparate pe grătar sunt suculente, astfel că obţineţi un gust delicios şi aromat, de la o masă sănătoasă și delicioasă.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 4 persoane:
  • • 1 piept de pui dezosat
  • • 250 g rosii cherry
  • • iaurt de băut
  • • o lingurită de praf de curry
  • • o jumătate de castravete
  • • 2 cepe rosii mici
  • • pătrunjel verde
  • • o salată verde
  • • ulei de măsline
  • • 4 lipii sau chapatis
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui de pui cu salata de castraveti si ceapa rosie:

Pentru început am preparat marinada din iaurt si praful de curry, iar betele de frigărui le-am pus la înmuiat într-un vas cu apă. Pieptul de pui l-am tăiat bucăti si l-am adaugat în marinadă (se lasă în jur de o oră sau chiar mai mult, dacă aveti timp).

Într-un bol am amestecat ceapa rosie tăiată solzisori, castravetele feliat si pătrunjelul verde; le-am sărat, piperat si am stropit salata cu ulei de măsline. Rămâne la rece până când o servim.

Bucățile de piept de pui le-am curătat de marinada în exces si le-am înfipt alternativ cu rosiile pe betele de frigărui umezite.

Se încinge tigaia-grătar si se asează frigăruile să se rumenească. Se întorc pe fiecare parte la 2-3 minute. La acest moment, deoarece roșiile nu erau destul de coapte, am decis să pun frigăruile la cuptor pentru câteva minute. Astfel, le-am asezat într-o tavă, le-am stropit cu un pic de ulei de măsline si le-am lăsat la cuptorul încins pentru aproximativ 10 minute, până se rumeneste frumos carnea, iar rosiile se pătrund (timp în care se mai întorc de pe o parte pe alta).
Să aveti poftă bună!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui de pui cu salata de castraveti si ceapa rosie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Frigarui la cuptor