Foietaj cu smochine

de Mihaela11_jo in Prajituri, 24 Oct 2014 | 4892 vizualizari

 

Am gasit pe site-ul Romania Mama o reteta super apetisanta de foietaj cu smochine .

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de aluat de foietaj ( 250g) care contine 10 foi de 10/10 cm
  • 10-15 smochine
  • 75 g fulgi de migdale
  • 75 de g zahar tos
  • 75 g unt moale
  • 1 ou
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu smochine:

Intr-o tigaie anti-aderenta se prajesc fulgii de migdale pana iau o culoare aurie. Se maruntesc intr-un mixer, apoi se adauga untul moale si zaharul si se mixeaza pana se omogenizeaza. Se adauga si oul.

Foile de foietaj se aseza in tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu pasta astfel obtinuta, lasand o distanta de cca 1 cm de la marginile foii.

Smochinele se feliaza si se aseaza pe foile unse cu pasta de migdale. Se dau la cuptorul incalzit in prealabil la 200 de grade Celsius cca 20 de minute sau pana se rumenesc.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu smochine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]