Foietaj cu nuca

de Valclaudia in Dulciuri, 26 Iul 2014 | 17117 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foietaj din comert
  • 200 gr. nuca macinata
  • 2 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 6 linguri zahar tos
  • 1 lingura karob (sau cacao)

pentru uns:

  • 2 galbenusuri
  • nuca macinata
  • zahar tos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu nuca:

Aluatul foietaj trebuie lasat sa se dezghete la temeratura camerei.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si 6 linguri zahar tos.

Adaugam nuca macinata si pudra de roscove,amestecam cu lingura sa nu se lase spuma.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Aluatul se portioneaza, patrate sau dreptunghiuri, in functie de preferinte.

Jumatatea unei bucati va ramane ca baza, cealalta parte (de deasupra) o peroram cu o rola speciala de decupat aluaturi

Asezam cate o lingura/lingurita de umplutura cu nuca pe jumatatea intreaga a fiecarei bucati.

Acoperim nuca,cu partea perforata. Ungem pateurile obtinute cu galbenus, presaram zahar tos si nuca macinata.

Dam tava la cuptor pana se umfla/ coace aluatul foietaj, mai exact pana se rumenesc pateurile frumos ;)

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu dulceata si nuca