Ochelari cu nuca si gem de prune

de Constelatialeu in Dulciuri, 28 Oct 2013 | 9738 vizualizari

 

Uneori am pofta sa mananc ceva dulce,dar n-am chef de prea multa migaleala.Asa ca apelez la prietenul ''aluat foitaj'',e la indemana,se pregateste repede si poate fi facut in ''n'' variante.Azi am ales varianta cu nuca si gem...

 

INGREDIENTE

  • un pachet aluat foitaj 800 g
  • 300 g nuca macinata
  • cca 1/2 borcan de 800 g cu gem de prune ( atat mai era in el)
  • un galbenus de ou
  • 1 lingura de lapte
Portii: 26
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ochelari cu nuca si gem de prune:

Aluat Bella,cu doua foi a cate 400 g fiecare,se lasa la dezghetat. Nuca se macina si se amesteca cu gemul, apoi se imparte in doua si se intinde pe fiecare foaie de aluat.

Rulam de la ambele capete spre interior si formam un sul. Taiem in bucati  fiecare sul, mi-au iesit cate 13 bucate din fiecare sul. Asezam in tava tapetata cu hartie de copt, fiecare ochelar in parte (seamana cu niste ochelari) si ungem cu galbenusul de ou amestecat cu lapte. Dam la cuptorul preincalzit cca 25 minute. Le scoatem cand sunt rumene si le pudram cu zahar (este optional, doar ca gemul meu a fost mai acrisor).

Si cam asta e tot,simplu ,rapid si gustos si cu aspect frumos,zic eu,voi puteti sa ma contraziceti,ca-i o tara libera,inca...

TIPS-URI

1

cand am bagat tava la copt,sub tava am pus un vas cu apa,sa nu se arda prea repede pe fund...

Daca ti-a placut reteta noastra "Ochelari cu nuca si gem de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foietaj din aluat cu gem de caise