Focaccia cu ciuperci si cascaval

de Valclaudia in Pizza, 24 Iul 2014 | 6561 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 200 ml apa calduta
  • 1/2 cubulet drojdie proaspata
  • 5 gr. zahar tos
  • sare dupa gust
  • 20 gr. seminte de mac
  • 4 linguri ulei de masline
  • 350 gr. faina alba proaspat cernuta

Topping:

  • cca 500 gr. ciuperci
  • 3 linguri ulei
  • 200 gr. cascaval ras
  • 4 linguri seminte de susan
  • frunza de telina tocata fin
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu ciuperci si cascaval:

Curatam ciupercile si le spalam in doua, trei ape.

Feliem ciupercile,le condimentam cu sare si piper dupa gust,apoi le calim in 3 linguri de ulei pana scade apa lasata.

Lasam ciupercile la racit.

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Amestecam drojdia cu sarea si zaharul oana devine lichida.

Adaugam apa calduta, semintele de mac. faina si framantam.

Din cand in cand picuram ulei de masline pana se desprinde aluatul de pe maini.

Ungem o tava cu ulei, presaram in tava seminte de susan din belsug.

Intindem aluatul in tava peste semintele de susan.

Peste aluat asezam ciupercile prajite, apoi presaram cascaval ras, seminte de susan si putibna frunza de telina proaspat tocata.

Dam tava la cuptor pentru 35 minute, folosind ventilatia, lasam sa se coaca pana capata culoare aurie.

Scoatem focaccia din cuptor, o lasam la racorit si servim.

Pofta buna!

 

  //

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu ciuperci si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Focaccia cu cascaval