Focaccia cu ciuperci

de Miha in Pizza, 17 Mar 2015 | 20090 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina alba
  • 1 lingura ulei de masline
  • 150 ml apa calduta
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • In plus:
  • 1/2 capatana de usturoi
  • 2-3 linguri ulei de masline aromat cu busuioc
  • ciuperci de padure
  • sare si piper
  • fulgi de ardei iute
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu ciuperci:

Intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata, cu zaharul si sarea. Adaugam apa si uleiul si framantam un aluat omogen, moale dar nelipicios.

Punem aluatul intr-o tava bine unsa cu ulei si il intindem bine cu mana. Dupa ce am intins aluatul incepem sa facem mici gropite in aluat cu varful degetelor. Repartizam uniform deasupra usturoiul pisat cu un praf de sare si amestecat cu uleiul de masline aromat. Punem si ciupercile, condimentam cu sare si piper dupa gust si lasam sa se odihneasca putin la loc caldut.

Dam la cuptor la foc mediu pentru vreo jumatate de ora, pana marginile se rumenesc usor.

Se lasa sa se racoreasca, presaram putin patrunjel si fulgi de ardei iute, apoi se portioneaza dupa dorinta.

TIPS-URI

1

Aluatul se poate prepara si la masina de paine

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Focaccia cu usturoi si parmezan - Reteta delicioasa pentru paine aromata