Floricele cu branza

de Miha in Dulciuri, 27 Dec 2009 | 6380 vizualizari

 

Mixam branza impreuna cu restul ingredientelor,pana obtinem o crema pufoasa dar ferma...

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 ou
  • 90 g crema de unt Milli
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita sare
  • 10 g drojdie uscata
  • 250 ml lapte 
  • Umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 100 ml frisca lichida
  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • esenta de rom
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Floricele cu branza:

Umplutura:

Mixam branza impreuna cu restul ingredientelor,pana obtinem o crema pufoasa dar ferma.

Aluat:

Se amesteca drojdia cu 1 lingurita de zahar si 30 ml lapte.

Faina se cerne, iar in mijloc se pune maiaua si se lasa la crescut 10 minute. Se adauga si restul ingredientelor si se framanta cu aluat neted si elastic. Se lasa la crescut 1 ora.

Eu am folosit masina de paine, pentru framantare si dospire.

Aluatul se imparte in bilute aproximativ egale ca marime. Fiecare bila de aluat se aplatizeaza, apoi in mijloc se pune cate o lingura de umplutura. Se aduna marginilepeste umplutura formand o bocceluta. Se aplatizeaza din nou, apoi se taie petale cu un cutit bine ascutit, fara sa ajungem cu taietura pana in centru. Fiecare petala se rasuceste cu taietura un sus, dupa care se transfera intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se lasa din nou la crescut, se ung cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte, iar in mijloc presaram cu mac (sau susan). Se dau la cuptor la foc mediu pana se rumenesc.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Floricele cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

liana_geicu 1

28.12.2009, 12:50

Foarte bune!

Teo 1

28.12.2009, 21:17

am incercat astazi;am respectat totul, numai ca ,eu am intins foaie ,mai groasa,si am taiat cerculete;jumatate din ele le-amdecupat in mijloc cu un dop de sticla de esenta, apoi am asezat peste un cerc intreg pe cel decupat si am pus in mijloc brinza cu mac ;sunt frumoase, dar ''floricelele'' sunt si mai si....

gaby_duceag 1

28.12.2009, 21:33

Acum am vazut sursa.le-am facut si eu dar cu umplutura exact ca in reteta Danezei.si le-am numit tot "crizanteme".le am postate si aici.mi-a placut tare aluatul.se lucreaza foarte bine.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt si capsuni la Blenderul Oster- reteta video