Fleica la cuptor, cu usturoi si mirodenii

de Ancutsa in Porc, 29 Apr 2021 | 6479 vizualizari

 

Am pregătit această fleică întreagă, la cuptor, cu mirodenii. Am tăiat-o în felii, dar nu până la capăt, ci mai mult am crestat-o. Este o carne mai fragedă decât pulpa sau cotletul, fiind împânată cu grăsime, însă tocmai de aceea este bine să o servim cu o garnitură ușoară: amestec de legume fierte și salată.

Retete pascale

 

INGREDIENTE

  • Pentru ceafă:
  • 1 kg ceafă de porc,
  • 250 ml bere,
  • 350 ml apă,
  • Sare, după gust,
  • 3 căței de usturoi,
  • fire de rozmarin, după gust,
  • 60 ml ulei de floarea soarelui,
  • 1 linguriță boia dulce,
  • 1 linguriță boia dulce afumată,
  • 1 linguriță boabe de muștar,
  • 2 boabe de ienibahar,
  • Un vârf de cuțit cimbru uscat,
  • Pentru garnitură:
  • 140 g mazăre congelată,
  • 90 g orez cu bob mare,
  • 1 ceapă albă,
  • 400 ml apă,
  • Un cub de unt,
  • Sare, după gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fleica la cuptor, cu usturoi si mirodenii:

Speli bucata de carne, o tamponezi ușor cu șervete de bucătărie, pentru a o zvânta. O crestezi, o ungi cu ulei și o freci cu mirodenii. Pui în crestături bucățele de usturoi și fire de rozmarin. Presari sare, după gust.

Așezi ceafa de porc într-o tavă pregătită cu puțin ulei, apoi adaugi berea și apa.

Dai la cuptor la foc mic. Pentru a nu se usca, întorci carnea la fiecare jumătate de oră și mai torni pe ea din lichidul din tavă. Adaugi apă, la nevoie.

Pentru garnitură, pui într-o crăticioară mazărea, orezul, apa, untul și sare, după gust. Adaugi o ceapă tăiată în patru. Lași să fiarbă până se pătrund legumele, amestecând des, să nu se lipească.

Servești cu salată și amestecul de legume.

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/04/fleica-la-cuptor-cu-usturoi-si-mirodenii.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Fleica la cuptor, cu usturoi si mirodenii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec din albușuri cu zmeură și lămâie - Deliciu aromat și pufos

ieri la 08:09

Menemen - Omleta turceasca plina de savoare

de Rocsi 9

pe 31.03 la 19:37

Oua vopsite natural cu coji de ceapa – Reteta traditionala de Paste

pe 31.03 la 16:49

Prajitura cu mere si kefir - Simpla si gustoasa

de oanapl 8

pe 30.03 la 18:32

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc cu usturoi