File de Novac prajit

de Panacris in Peste, 4 Aug 2013 | 18629 vizualizari

 

M-a cuprins o mare poftă de pește autohton, prăjit în crustă de mălai, așa că am dat repede o fugă la unul dintre supermarket-urile ce comercializează pește proaspăt!

 

INGREDIENTE

  • file de novac cca. 500 g,
  • făină albă de grâu cca. 100 g,
  • făină de mălai cca. 500 g,
  • sare iodată,
  • ulei de floarea soarelui+măsline cca. 100 ml.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de Novac prajit:

Peștele, deși a fost file, a trebuit să fie curățat de solzi, apoi s-a sărat și a fost lăsat la rece cca. 5 minute. Într-un vas adânc se amestecă 2 linguiri de făină cu 4 linguri de mălai. Peștele să trece prin amestecul de făină, apoi se pune la prăjit în puțin ulei încins, la foc mic cca. 10 minute pe fiecare parte. Între timp, se pun 2 părți de apă rece la fiert în vasul minunat de la Zepter, după ce clocotește apa se adaugă mălaiul în ploaie, se amestecă energic până ce se omogenizează, se asezonează de sare și se lasă la preparat cu focul oprit cca. 30 de minute. Peștele prăjit se servește fierbinte acompaniat de mămăligă și mujdei de usturoi a la Panacris;)

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "File de Novac prajit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

05.08.2013, 10:55

laura_n 1

05.08.2013, 18:07

Crisule, asta e ceva ce as manca zilnic

babi5 1

27.08.2013, 21:42

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somon cu sos de mustar si miere