Pentru aceasta reteta delicioasa am avut ca sursa de inspiratie o reteta de la Mihaela, careia ii multumesc pentru idee si o pup! :-*
Cureți legumele și le speli. Toci ceapa mărunt, morcovii îi dai pe răzătoarea mică, iar roșia si ardeii le tai cubulețe.
Usturoiul îl tai feliuțe.
Ficățeii de pui îi cureți de pieliță și îi speli cu apă rece și îi fierbi pentru 5-10 minute.
Sotezi ușor legumele (ceapa, usturoiul, morcovul, roșia și ardeiul) în uleiul încins. Adaugi mazărea, boiaua, cimbrișorul și pasta de roșii. Scoți ficățeii din apă, îi clătești cu apă rece și îi adaugi peste legumele din tigaie.
Amesteci 50 g făină cu 50 ml de apă și adaugi peste legume. Adaugi o căniță de apă fierbinte și mai lași să fiarbă 15 minute.
Adaugi sare după gust. În acest timp zeama a scăzut și s-a format un sos potrivit de gros .
Oprești focul și adaugi pătrunjelul tocat mărunt.