Felii cu crema de castane

de deliciousflavours in Prajituri, 17 Ian 2012 | 5016 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru foi  
  • 250 gr zahar
  • 80 gr unt/margarina
  • 2 oua
  • 5 linguri lapte
  • 3 linguri miere
  • 1 lingura cacao
  •  600 gr faina
  • 1 lingurita bicarbonat
  • Ingrediente pentru crema  
  • 600 ml lapte
  • 2 budinci vanilie
  • 2 linguri zahar
  • 150 gr unt/margarina
  • 150 gr zahar praf
  • 250 gr piure castane
  • 1 fiola esenta rom
  • Ingrediente pentru glazura  
  • 150 gr ciocolata
  • 50 ml frisca

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Felii cu crema de castane:

Faina o amestecam cu bicarbonatul, iar restul ingredientelor se pun pe foc pe baie de aburi si se amesteca pana la omogenizare. Luam de pe foc, lasam putin sa se raceasca, adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat usor de modelat. Impartim in 4 parti egale si coacem pe spatele tavii, pe care am uns-o in prealabil cu putin ulei si am presarat faina. Inainte sa introducem in cuptor, intepam usor cu o furculita din loc in loc foaia, pentru a nu se umfla. Dam la cuptorul preincalzit aprox 15-20 minute. Cand sunt gata toate foile, le punem deoparte sa se raceasca, iar pana atunci pregatim crema.

Punem 400 ml lapte la fiert, iar in restul de 200 ml lapte dizolvam budincile cu zaharul. Cand laptele incepe sa fiarba adaugam budincile si amestecand continuu fierbem pana se ingroasa. Punem deoparte sa se raceasca si intre timp frecam spuma untul moale cu zaharul praf. Dam prin razatoare piureul de castane (scos din congelator in prealabil) si adaugam la unt impreuna cu romul. Incorporam treptat si budinca racita.

Impartim crema in 3 parti si umplem foile. Deasupra vom pune glazura de ciocolata: topim ciocolata pe baie de aburi, incalzim frisca si cand ciocolata este topita turnam frisca si amestecam pana se omogenizeaza.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Felii cu crema de castane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

ionela2682 1

21.01.2012, 18:04

ce perfecta!!!

anomisana 1

22.01.2012, 12:32

Interesantă crema, la favo cu ea. În privinţa foilor te rog să-mi spui dimensiunea tăvii.

deliciousflavours 1

25.01.2012, 08:10

Draga anomisana, scz ca-ti rasp cu intarziere...
Tava este de 27/39
Te pup!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu piscoturi si piure de castane