Prajitura cu crema de castane

de mirela0911 in Prajituri, 8 Dec 2013 | 2743 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt. blat:
  • 5 oua
  • 8 lg de zahar
  • 3 lg apa
  • 3 lg ulei
  • 8 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • Pt. crema:
  • 250 g pireu de castane
  • 250 ml frisca
  • Pt. sirop:
  • apa, zahar, esenta rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de castane:

Blat: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga pe rand zaharul batandu-se in continuare pana obtinem o spuma tare ca la bezea. Se pune si apa, apoi galbenusurile amestecate cu uleiul se toarna in fir subtire amestecandu-se usor. Faina, cacaoa si praful de copt se amesteca bine si se toarna in ploaie, amestecand prin rasturnare cu o paleta. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa la foc mediu timp de 25-30 minute (se face testul cu scobitoarea). Se lasa la racit.

Crema: Pireul de castane se lasa la dezghetat la temperatura camerei. Se zdrobeste apoi cu o furculita sau se da pe razatoarea mare. Frisca se bate apoi se amesteca cu pireul de castane (daca e prea tare pireul se poate omogeniza cu putina frisca lichida inainte de a se amesteca cu frisca batuta).

Se insiropeaza blatul cu siropul obtinut, se intinde deasupra crema de castane si se rade ciocolata. Se portioneaza si se serveste cu pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de castane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "CASTANA"- Reteta Nr. 250