Fegato alla venetiana - ficat venetian

de mihaelar63 in Ficat, 25 Ian 2016 | 6684 vizualizari

 

O delicatesa ficatul de cerb .Are o consistenta catifelata, onctuoasa. Cand il portionezi parca ai taia unt. Pentru preparare m-am inspirat de aici: http://ricette.giallozafferano.it/Fegato-alla-veneziana.html.
Fegato alla venetiana este o reteta clasica italiana care in vechime se prepara si cu smochine.  Eu am  inlocuit otetul cu otet balsamic cu extract de smochine.
 

 

INGREDIENTE

  • 800 gr ficat de cerb
  • 2 cepe
  • 4 linguri ulei masline
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri otet balsamic cu extract de smochine
  • 1 lingurita salvie maruntita
  • codite de ceapa verde , ridichi rosii
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fegato alla venetiana - ficat venetian:

  1. Ficatul se tine in apa rece cateva ore, sa se curete de sange. Din cand in cand se schimba apa.
  2. Curatati, spalati si taiati cepele pestisori [julien ].
  3. Infierbantati o tigaie  Wok antiaderenta - eu am un Tefal  de incredere .
  4. Puneti uleiul , untul si sotati ceapa .
  5. Adugati otetul balsamic, sarea si salvia. Amestecati si puneti o cana buna de apa .
  6. Lasati sa fiarba 10 minute pana cand ceapa incepe sa se inmoaie.
  7. Adugati ficatul de cerb si mai fierbeti inca 10 minute. Daca este nevoie mai completati cu putina apa .
  8. Lasati sa scada lichidul pana formeaza un sos onctuos.
  9. Serviti ficatul venetian insotit de salata preferata .
  10. Eu l-am decorat cu ridichi rosii si codite de ceapa.
  11. Am avut salata de varza rosie .
  12. Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fegato alla venetiana - ficat venetian" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]