Fasole verde cu sos de usturoi si iaurt

de Adi in Aperitive / Garnituri, 10 Iul 2016 | 6562 vizualizari

 

O mancare pe cat de simpla, pe atat de buna!
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole verde, galbena
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita otet balsamic
  • 1 capatana usturoi
  • 1 legatura marar
  • sare
  • piper
  • apa
  • 400 ml iaurt cremos
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole verde cu sos de usturoi si iaurt:

Se curata fasolea verde de capete, se spala bine, se rupe in doua si se pune la fiert in apa clocotita, cu o lingurita de sare.

Intre timp se prepara sosul de usturoi.

Se curata usturoiul, se piseaza cu un praf de sare, apoi se freaca cu o lingura de ulei de masline, ca pentru mujdei.

Se adauga iaurtul si 1/2 legatura de marar si se omogenizeaza.

Ceapa se caleste intr-o lingura de ulei de masline, amestecand continuu sa nu se arda, iar cand devine sticloasa, se adauga o lingurita de zahar brun.

Se amesteca intens pana se topeste zaharul, iar ceapa se caramelizeaza, apoi se stinge cu o lingurita de otet balsamic.

Se presara putin piper, dar si putina sare, pentru accentuarea gustului.

Cand fasolea verde este fiarta, se scurge si se amesteca cu ceapa caramelizata, precum si cu 1/2 legatura marar verde, tocat marunt.

Se serveste cu sosul de usturoi si iaurt, ca garnitura la orice friptura.

Este foarte buna, atat calda cat si rece de la frigider.

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

Sosul de usturoi si iaurt, se va pastra la rece, pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole verde cu sos de usturoi si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

simona72 1

10.07.2016, 21:39

Foarte buna! Cu usturoi imi place cel mai mult fasolea pastai...cu sos e si mai buna! Bravo!

Gherca Daniela 1

11.07.2016, 08:12

simpla, dar tare buna!

-Licurici- 1

11.07.2016, 08:19

Foarte buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tartă cu praz, pui, ciuperci, măsline verzi umplute cu anșoa