Fasole cu piept de porc impletit

de epurasha2bb in Porc, 12 Aug 2010 | 4625 vizualizari

 

din ciclul vechi da' bun

 

INGREDIENTE

  •  fasole uscata alba,
  • o ceapa,
  • 1/2 ardei rosu capia,
  • 3 catei de usturoi,
  • 1 morcov,
  • o felie radacina telina,
  • condiment mix legume,
  • cimbru uscat,
  • ardei iute,
  • frunze de telina,
  • piept de porc cu soric,
  • 1 carnat afumat,
  • bulion.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole cu piept de porc impletit:

 Se fierbe fasolea in apa cu sare schimband de 3 ori apa. Trebuie capac sau sistemul Doubletta cum am folosit eu care e mult mai rapid. Pieptul de porc felii lungi se taie pe lung indepartand partile cu os. Aceaste fasii obtinute se impletesc cate 2 si se prind cu scobitori. Se prajesc in tigaie. Tot acolo prajiti si bucata de carnata despicata in 4 la un capat.
Legumele celalalte se curata si se taie cubulete mici. Se pun pe sita de aburi deasupra vasului in care fierbe fasolea. In fasole adaugati si partile cu os si carne de la pieptul de porc si lasati sa fiarba. Cand e gata fasolea (se zdrobeste usor) se scot acele bucati.
Dupa ce s-au sotat legumele putin se face un sos in craticioara cu putin ulei in care am prajit pieptul de porc si carnatul, se adauga zeama de la fasolea fiarta si bulion de rosii. Sosul obtinut se adauga peste fasolea fiarta si se mai lasa inca putin sa mai scada. Cand s-a ingrosat sosul si s-au patruns aromele se scoate si se serveste rustic in strachina de lut sau farfurie de lemn alaturi de o cana de vin rosu si o farfurie de muraturi asortate, pe marginea farfuriei asezand frumos impletiturile de piept de porc si in mijloc carnatul despicat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu piept de porc impletit" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de fasole cu cap de piept de porc afumat