Fasole batuta

de violeta30 in Mancaruri de post, 29 Mar 2016 | 5782 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole uscata
  • ulei
  • 3 cepe
  • 400 ml bulion
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • condimente
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Alegem fasolea si o punem la inmuiat in apa calduta, de preferat cu o seara inainte de a o pregati.

Punem fasolea la fiert, si pe tot parcursul fierberii vom schimba apa de vreo 3 ori pentru a nu produce gaze la stomac. Vom avea in vedere sa punem peste fasole, dupa ce aruncam apa de 2 ori, numai apa fiarta, astfel vom avea bobul moale, altfel se va intari. 

In ultima apa (a treia) vom pune 1 ceapa, morcovul cuburi, ardeiul cuburi, delikat sau sare, 2 linguri de ulei si vom fierbe pana va fierbe bine bobul.

Scurgem fasolea de supa, iar boabele le vom pasa cu pasatorul de legume pana va deveni o pasta fina.

Cele doua cepe le vom cali bine si apoi vom adauga bulionul. Lasam pana scade bine si va deveni un sos mai gros.

Peste piureul de fasole vom aduga mujdei de usturoi in functie de preferinta. Vom condimenta cu sare si piper.

Asezam intr-un vas piureul de fasole si pe deasupra vom unge bine cu sosul de ceapa.

Se serveste pe felii de paine cu fasii de gogosar/ardei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole frecata cu mamaliguta