Empanadas cu cartofi si cascaval

de daniastefania in Aperitive / Garnituri, 31 Ian 2015 | 3399 vizualizari

 

Este o reteta inventata.Sunt foarte gustoase atat calde cat si reci.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 350 ml lapte caldut
  • 700 g faina
  • 25g drojdie proaspata
  • 2 linguri untura de porc
  • 1 lingurita sare

Pentru umplutura:

  • 3 cartofi
  • 50 g cascaval
  • 1 lingura mustar
  • Sare
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Empanadas cu cartofi si cascaval:

In laptele caldut se dizolva drojdia. Se adauga faina, untura si sarea. Se framanta aluatul cateva minute, pana este elastic si nelipicios. Se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Intre timp pregatim umplutura. Cartofii si cascavalul se taie cubulete mici. Cartofii se prajesc in.ulei.Cand sunt gata se scurg de ulei si se lasa la racit

Se amesteca apoi cartofii cu cascavalul si mustarul si se asezoneaza.

Intindem aluatul lasand o grosime de 0,5 cm. Se taie aluatul cu o forma rotunda sau cu gura unui pahar. Peste jumatate din discuri se aseaza umplutura si se acopera fiecare disc cu altul fara umplutura. Se apasa bine marginile sa se lipeasca cele doua discuri

Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 200 gradeC, pana se rumenesc frumos. Sunt foarte bune. Sper sa va placa si voua!

Daca ti-a placut reteta noastra "Empanadas cu cartofi si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv empanadas cu ciuperci si carne de pui